2016-05-25 Vlajo Awards

De leerlingen van 6 Handel van WICO campus Sint-Jozef hebben op 25 mei 2016 tijdens de Vlajo Awards 10 sterren gewonnen. Dit was het laatste evenement van Vlajo in het PXL-gebouw waar ze aan konden deelnemen met de mini-onderneming Cookies And More. Vlajo biedt praktijkgerichte programma’s aan – van in de kleuterklas tot aan de universiteit – om ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren aan te wakkeren. Door een Vlajo mini-onderneming konden de leerlingen van 6 Handel ook proeven van het bedrijfsleven zoals de boekhouding indienen, RSZ betalen, aandeelhouders registreren, een website online zetten... Hiervoor werden ze beloond met sterren, telkens als zij uitblonken in deze onderdelen. Nu het schooljaar tot zijn einde loopt, betekent dat ook het einde van de mini-onderneming. Op 2 juni 2016 vond ook de laatste aandeelhoudersvergadering van Cookies And More plaats. Door het harde werk het afgelopen schooljaar hebben ze een aandeelwaarde van maar liefst € 32,36 kunnen uitkeren aan 67 aandeelhouders.

Sint-Jozef maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap