Gepost onder de rubriek

Terug open!

Vanaf vandaag staan we weer paraat!

Gepost onder de rubriek

Livestream proclamatie

Beste sympathisanten Bij lees verder kan je de proclamatie vanaf afstand live meevolgen.

Gepost onder de rubriek

Infodag - 30 juni

Heb je het gehad met de de online infodagen? Dan is er goed nieuws!! Op dinsdag 30 juni organiseert WICO Campus Lommel een echte infodag. >>> Wil jij erbij zijn, schrijf je dan in via dit formulier https://forms.gle/gBzQB3ShBkAEXtj36 Deze infodag is bedoeld voor iedereen die nog met vragen zit. Vakleerkrachten van het eerste tot het zesde jaar staan die dag voor je klaar. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen vragen we je ook om: > met maximaal 3 personen per gezin te komen, > verplicht een mondmasker te dragen, > de regels rond 'social distancing' vanaf de parking na te leven.
Klik op lees verder om te ontdekken wat Campus Lommel je allemaal te bieden heeft. Deze keer geven de vakleerkrachten je uitleg. Luister en kijk maar mee!

Gepost onder de rubriek

Studie-aanbod in het tweede jaar

Hervorming van het secundair zet zich voort naar het tweede jaar. Om je te informeren hebben wij alle basisopties en masterclasses van het tweede jaar op een rijtje gezet. Klik op link voor filmpjes over de verschillende keuzes.

Gepost onder de rubriek

Studie-aanbod in het eerste jaar

Heb jij ook zoiets: Wat een aanbod in WICO Campus Lommel in dat eerste jaar! Allemaal leuk maar ik moet wel kiezen! Via de link nog alles eens op een rijtje... euh eiland!

Gepost onder de rubriek

Nieuwe website

Op https://kompas.wico.be/ kan je alles terugvinden wat WICO je te bieden heeft. Studieaanbod, visie, andere wicocampussen...

Gepost onder de rubriek

Online infodagen en contactmoment

Onze school houdt online open schooldagen op do 4 juni en vr 12 juni. Op zaterdag 6 juni kan je de school ook echt bezoeken. Voor meer info: klik op lees verder!

Gepost onder de rubriek

Infodagen studiekeuze

Klik 'lees verder' om je in te schrijven voor online infoavonden, online inschrijvingen...

Gepost onder de rubriek

Ontdek je WICO-school!

Kennismaken met WICO én inschrijven vanuit je kot? Via de knop 'online inschrijving' in de navigatie kan kunnen nieuwe leerlingen al een digitale verkenning doen van de WICO-scholen en van het internaat. Vind je de school die bij je past? Schrijf je dan in. Zodra we kunnen, nodigen wij je graag uit voor een kennismaking met de echte school

Gepost onder de rubriek

Zit je met vragen?

Zit je met vragen over...
Dit schooljaar werd de modernisering van het secundair onderwijs al een feit voor alle eerstejaars. Vanaf schooljaar 2020-2021 zal de modernisering ook doorgetrokken worden naar het tweede jaar.
Binnenkort verlaat je het lager onderwijs. Wil je weten hoe het eraan toegaat in het secundair onderwijs?

Gepost onder de rubriek

Nieuwe huisstijl

logo

Gepost onder de rubriek

WICO kompas en visie

De OESO, Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, publiceert regelmatig over onderwijs . Het animatiefilmpje ‘Future of Education and Skills 2030: OECD Learning Compass 2030’ sluit perfect aan bij het WICO-kompas en visie.

Gepost onder de rubriek

Promotiefilm WICO

Gepost onder de rubriek

Kleuters komen fundels spelen

Dinsdag 12 maart kwamen 18 kleuters ...

Gepost onder de rubriek

Oud-leerlingenavond 2019

Klik op het paarse icoontje 'oud-leerlingen' of ga verder in dit bericht om je in te schrijven.

feb

26

Gepost onder de rubriek

Square One valt in de prijzen

Zaterdag 23 februari gaven de leerlingen van 6HA...

maa

25

Gepost onder de rubriek

Wereldwaterdag

Vrijdag stond op WICO Campus Sint-Jozef ‘WATER’ centraal...

Gepost onder de rubriek

Eerste middelbaar mét nieuw aanbod

Vanaf 1 september bieden we een volledig nieuw aanbod aan met de keuze tussen drie manieren van leren: praktisch-doen, praktisch-denken en theoretisch-denken.

Gepost onder de rubriek

Modernisering SO

Vanaf september 2019 zal het secundair onderwijs volledig vernieuwd worden. Deze vernieuwing gebeurt trapsgewijs. Het schooljaar 2019-2020 zal het eerste leerjaar van de eerste graad vernieuwd worden, in 2020-2021 wordt het tweede leerjaar hervormd enz. De 3 woorden die deze modernisering kort samenvatten: versterken: algemene vorming en plusuren om je bij te werken of verder uit te dagen verdiepen: 3 beheersingsniveaus en masterklas om je talenten aan te scherpen verkennen: kompasklassen om je breder te oriënteren

Gepost onder de rubriek

Oudercontact

Op 28 en 29 januari organiseert onze school een infosessie over de stap naar het secundair. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door VCLB. Naast WICO Campus St.-Jozef zal ook Provil haar werking komen uitleggen.

Gepost onder de rubriek

Koken met grootouders

Op donderdag 29 november kwamen de grootouders

Gepost onder de rubriek

Op de lunch bij 4STW

De leerlingen van het 4de jaar Sociale en technische wetenschappen (4STW)werken tijdens de lessen ‘IO Voeding’ rond het thema ‘Vleesvervangers’.

Gepost onder de rubriek

Fijne vakantie!

Gepost onder de rubriek

Open dag

Wees allen welkom!!
Komt je zoon/dochter volgend schooljaar met de bus naar onze school? Je kan dit samen oefenen door een gratis busticket te bestellen op website van de lijn. Klik op 'Lees meer'.

Gepost onder de rubriek

Levensloop

We roepen ouders, oud-leerkrachten, sympathisanten op om zich in te schrijven voor levensloop!

Gepost onder de rubriek

Smartschool tijdens de schoolvakantie

Vanaf 16 augustus ben je niet meer actief op smartschool. Voor dringende zaken kan je telefonisch contact opnemen met de school of via mail (info@sjl.wico.be). Vanaf 1 september zal je terug kunnen inloggen.
WICO heeft de Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen snel bereid gevonden om zijn naam te verbinden aan het STEAM-project...

Gepost onder de rubriek

Open dag 13 mei 2017

Dit jaar zullen de deuren voor het brede publiek op 13 mei open staan. We nodigen daarom dan ook IEDEREEN graag uit om onze school eens van binnenuit te bekijken. Vanaf 14u tot 18u kan je leerlingen en leerkrachten spotten in hun eigen 'habitat'. Tot dan!

Gepost onder de rubriek

Schooltoneel - 3 mei

Gepost onder de rubriek

2017-03-07 Paaseitjes

Verkoop van paaseieren.

Gepost onder de rubriek

2017-02-14 Valentijn in het Kapittelhof

4 Voeding- verzorging en van 6 organisatiehulp verwennen de bewoners van het WZC Kapittelhof ter gelegenheid van Valentijn
Op woensdag 18 januari namen maar liefst 140 leerlingen van de tweede en derde graad deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO). De leerlingen krijgen voor deze jaarlijkse wiskundewedstrijd 3 uur de tijd om 30 leuke en originele meerkeuzevragen op te lossen.
De leerlingen van het vijfde jaar Sociale en technische wetenschappen (5STW3) hebben een presentatie voorgedragen aan de medeleerlingen van het 1ste en 2de middelbaar over verkeersveiligheid.

Gepost onder de rubriek

2017-01-20 Langlaufen in Rocherath

Wat een heerlijke dag: stralende zon, helder blauwe lucht, goede sneeuw én goed gezelschap... Vandaag trokken de leerlingen van de eerste graad naar Rocherath om te langlaufen.
Maandag 12 december zijn de leerlingen van 3VV de bewoners van het Kapittelhof gaan helpen om kerstversieringen aan te brengen. Het was een echt gezellige bedoening.

Gepost onder de rubriek

2016-11-21 Warmste week

Deze week willen we de leerlingenraad op school in de kijker zetten. Daarom organiseert de leerlingenraad 'De warmste week'. Er zullen tal van activiteiten doorgaan op school t.v.v. de warmste week van Studio Brussel. Kijk naar het promofilmpje - gemaakt door de leerlingen van de leerlingenraad. Gratis activiteiten maar ook activiteiten die een beetje geld opbrengen voor de actie van Studio Brussel.

Gepost onder de rubriek

2016-11-13 Volkstrauertag

Van 9 t.e.m 13 november hebben de leerlingen uit 6MT van WICO campus Sint-Jozef meegewerkt aan een uitwisselingsproject met Europaschule Schulzentrum Saterland. De Belgische en Duitse leerlingen hebben samengewerkt rond het thema ‘Volkstrauertag’. Dit is een nationale herdenkingsdag in Duitsland waarbij alle doden herdacht worden die zijn omgekomen door geweld.

Gepost onder de rubriek

2016-11-25 Kienavond

Iedereen welkom!

Gepost onder de rubriek

DVDJB 2016

Gepost onder de rubriek

Op de facebookpagina van Hilde Crevits!

Tijdens de excursie door Brussel hadden de zesdejaars een fijne ontmoeting met minister Hilde Crevits.

Gepost onder de rubriek

2019-09-26 Duitse ambassadeur op bezoek

Maandagnamiddag kwam de Duitse ambassadeur op bezoek in WICO Campus Sint-Jozef in Lommel. Vorig jaar bracht hij hier al een bezoek om kennis te maken met de school, het studieaanbod, de leerlingenpopulatie en de infrastructuur. De samenwerking met Duitse scholen werd nadien verder uitgewerkt in het CLIL-project (Content and Language Integrated Learning). Concreet betekent dit dat er lessen in het Duits worden gegeven. De leerlingen uit het 6de jaar Moderne talen hadden dit bezoek tijdens de lessen Duits voorbereid en ze mochten vragen stellen aan de ambassadeur. Het werd een leerrijke namiddag!

Gepost onder de rubriek

2016-09-26 Excursie aardrijkskunde 2A

Landbouw, industrie, toeristische landschappen, een groene omgeving, bebouwde oppervlaktes... we hebben het allemaal in Lommel. De tweedejaars zijn in eigen omgeving op ontdekking naar aardrijkskundige thema's.

Gepost onder de rubriek

Levensloop lommel 2016

190 000 euro, 4800 deelnemers, 100 teams, 170 vechters en 15 000 bezoekers! Een heel dikke dankjewel aan iedereen!!!

Gepost onder de rubriek

Levensloop Lommel

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Onze school doet al voor een 4de keer mee aan dit gezellig evenement.

Gepost onder de rubriek

We zijn weer open!

Je kan op onze school vanaf 16 augustus weer terecht voor inschrijvingen, indienen van ontbrekende formulieren, informatie... Van 10u tot 12u en van 14u tot 16u! W E l K O M

aug

29

Gepost onder de rubriek

Back to school

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikte zopas de “Prijs van VKW Limburg” uit aan twee afgestudeerden uit het Limburgs hoger onderwijs. Kersvers handelsingenieur Lien Vanbrabant van de Universiteit Hasselt was één van de twee gelukkigen. Onze oud-leerlinge ontving die bekroning voor haar uitmuntende masterproef in samenwerking met het Limburgse transportbedrijf H. Essers. We feliciteren Lien met deze zeer knappe prestatie en wensen haar een succesvolle toekomst toe. Op de foto zien we Jos Palmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg en Lien Vanbrabant. Foto en informatie komen van de website www.vkwlimburg.be
Op 15 mei 2016 werd WICO Campus Sint-Jozef, samen met veertien andere Vlaamse scholen, uitgeroepen tot “Olympiadeschool voor wetenschappen”. Elk jaar nemen leerlingen van het 5de en 6de jaar deel aan de olympiades voor biologie, chemie, fysica en geografie. De meisjes en jongens van het 3de en 4de jaar geven dan weer het beste van zichzelf in de junior olympiade voor natuurwetenschappen. Ieder jaar stoten een aantal van hen door naar de tweede ronde. In 2015 werd zelfs de finale van de wedstrijd geografie gehaald. Die eervolle titel is een mooie illustratie van het enthousiasme waarmee de leerlingen elk jaar opnieuw deelnemen en een verdiende beloning voor hun inzet en de vakkundige begeleiding door hun leerkrachten.

Gepost onder de rubriek

2016-05-25 Vlajo Awards

De leerlingen van 6 Handel van WICO campus Sint-Jozef hebben op 25 mei 2016 tijdens de Vlajo Awards 10 sterren gewonnen. Dit was het laatste evenement van Vlajo in het PXL-gebouw waar ze aan konden deelnemen met de mini-onderneming Cookies And More. Vlajo biedt praktijkgerichte programma’s aan – van in de kleuterklas tot aan de universiteit – om ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren aan te wakkeren. Door een Vlajo mini-onderneming konden de leerlingen van 6 Handel ook proeven van het bedrijfsleven zoals de boekhouding indienen, RSZ betalen, aandeelhouders registreren, een website online zetten... Hiervoor werden ze beloond met sterren, telkens als zij uitblonken in deze onderdelen. Nu het schooljaar tot zijn einde loopt, betekent dat ook het einde van de mini-onderneming. Op 2 juni 2016 vond ook de laatste aandeelhoudersvergadering van Cookies And More plaats. Door het harde werk het afgelopen schooljaar hebben ze een aandeelwaarde van maar liefst € 32,36 kunnen uitkeren aan 67 aandeelhouders.

Gepost onder de rubriek

Succes

We wensen alle leerlingen veel succes met de examens!

Gepost onder de rubriek

2015-05-25 Lommeldag

3VV-VK en 4VK bezochten op woensdag 25 mei Lommel! Ze deden dit al fietsend. Zo bezochten ze bekende locaties in Lommel die te maken hadden met toerisme of veiligheid zoals de brandweer, de Soeverein, de Sahara ...

Gepost onder de rubriek

2016-05-19 WICO-belevingsdag

Elk jaar staat onze school 1 dagje in het teken van de lagere scholen. Op deze dag krijgen de zesdejaars uit het basisonderwijs enkele lessen van het secundair. Voor deze kinderen een heuse beleving!

Gepost onder de rubriek

Doe mee en win...

Voor het vak SEI brachten de leerlingen van het 2e jaar MW en MWS een bezoek aan het Huis van de stad. Daar werden ze ontvangen in de raadzaal waar maandelijks de gemeenteraad samenkomt. Een medewerker van de Jeugddienst gaf meer uitleg over het bestuur en de werking van de gemeentediensten. Ten slotte brachten ze nog een bezoek aan een gesprekskoker van het OCMW.

Gepost onder de rubriek

2016-05-10 Bezoek aan de Westhoek

Op de foto staan de leerlingen van 5STW2-OPR-VK-OH aan de Pool of Peace. De excursie stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog. De leerlingen hebben er begraafplaatsen, loopgraven en herdenkingsmonumenten bezocht.

Gepost onder de rubriek

2016-05-09 3-daagse voor de b-stroom

De B-stroom trok richting Overpelt voor hun jaarlijkse driedaagse. Op de planning van dag 1 stonden o.m. het klankenbos, crea-namiddag, zelf eten maken en filmavond. Morgen trekken ze richting St. - Oda waar ze de hele dag helpende handen zullen zijn van de opvoeders, overmorgen zal het vooral opruimen worden om dan met de fiets naar huis te rijden. We wensen hen in ieder geval veel plezier!

Gepost onder de rubriek

2016-04-22 Sportdag

Zie onder de rubriek fotoboek 'sportdag' voor meer foto's van activiteiten van alle jaren.

Gepost onder de rubriek

21 mei 2016 Open dag

Onze school zet zijn deuren weer open en jij bent welkom! Vanaf 14 tot 18 uur kan je de leerlingen in actie zien, er is een vrij podium, tal van sportactiveiten, je kan er info krijgen rond studierichtingen...

Gepost onder de rubriek

2016-04-11 Chocolatier VIKINGS

Charlotte Dyckmans en Vincent Delaet van 5 economie zijn vandaag met het businessplan van hun onderneming Chocolatier VIKINGS naar de tweede ronde gegaan van de wedstrijd van Plan(k)gas te Antwerpen. Ze kregen hier van een coach te horen wat er goed aan is en wat er nog verbeterd kan worden. Hun taak is nu deze raad toe te passen en hun plan opnieuw op te sturen. Hierdoor maken ze kans om in de top 5 te zitten en bijgevolg een mooie prijs te winnen! Like ook zeker hun Facebookpagina 'Chocolatier VIKINGS' om op de hoogte te blijven van deze wedstrijd! #ChocolatierVIKINGS

Gepost onder de rubriek

Let's quiz

De ouderraad van WICO Campus Sint-Jozef organiseert op 26 februari voor de achtste keer een quiz voor ouders, leerlingen, leerkrachten, familie, vrienden en buren. Inschrijven kan nog steeds! ...

Gepost onder de rubriek

2015-09-04 Planningsdag 6de jaar

Terwijl de meeste leerlingen vrijdag vriendschapsdag hadden, werd er door de 6dejaars hard gewerkt. Zij krijgen de opdracht om een tal van activiteiten te organiseren (X-mos, galabal, sinterklaas...).

Sint-Jozef maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap